srijeda, 3. prosinca 2014.

Talismanska magija

Talismanska Magija

Mnogi znanstveni eksperimenti koje je započeo K.G.Jung i nastavili njegovi sljedbenici, a bave se njima i suvremeni znanstvenici-psihijatri ukazuju da upravo simboli i simbolične slike predstavljaju ključ pomoću kojeg se različite arhetipske predstave sele iz dubina kolektivnog nesvijesnog u podsvijest i kasnije u svijest pojedinaca. Iako podsvijest još uvijek predstavlja područje koje je znanstveno nedovoljno istraženo, dosadašnja istraživanja pružaju ipak argumente za zaključke da priklanjanje opće poznatim simbolima, koje podsvijest nepogrešivo raspoznaje kao arhetipske kodove predstava dobra i zla, pokreće određene procese psihe. Pri tome se treba podsjetiti da je i suvremena medicina konačno prihvatila da korijen svih bolesti prvenstveno leži u psihi čovjeka. U skladu s time, ne treba čuditi da i danas priklanjanje simbolu križa koji je simbol dobra, jača odbrambene moći čovjeka i pomaže ozdravljenju, a svijesno ili nesvijesno prihvaćanje simbola zla umanjuje odbrambene snage organizma, dovodi do pogoršanja postojećih i pojave novih bolesti. Jasno je da je korištenje arhetipskih simbola iz neznanja ili uz njihovo nedovoljno poznavanje može dovesti do dugotrajnih štetnih posljedica koje se teško uklanjaju.

Stoga, ne eksperimentirajte! 
Magija nije samo svijet simbola. Magija je korištenje, upravljanje i gospodarenje energijama. Zbiljskim i stvarnim energijama.

Ovdje možemo spomenuti neke od simbola i njihovo značenje. Jednakostranični trokut sa vrhom okrenutim prema dolje je magijska negacija Svetog Trojstva. Pentagram ili petokraka, bez obzira da li je na gore usmjeren jedan ili dva kraka, je na dva načina simbolično prikazivanje satane. Ali, s druge strane, pentagram omogućava kontakt s višim silama osobi koja se bavi nekim oblikom magije. I napravljen po pravilima itekako je pozitivan. Slično tome, negativni simbol je i križ okrenut naopako, ali ne u pravilu i ne uvijek. Nalazi li se u nekom od talismana sa drugim simbolima itekako je pozitivan. Granica je samo vaše iskustvo i znanje.

Iako ovo ne predstavlja potpun pregled svega što može kod pojedinaca otvoriti djelove podsvijesti, a za neke od njih je bolje da nikada i ne saznaju za njihovo postojanje, ipak može poslužiti da kod izbora amajlija i talismana ne bude prisutan i neki od navedenih negativnih simbola, odnosno ovisno što u pojedinom slučaju želimo napraviti i za koju namjenu...

Veliki broj ljudi nosi stalno sa sobom amajlije. Mnoge od tih amajlija se proizvode serijski i prodaju masovno. Ne da su bezvrijedni, dapače, ali pravu upotrebnu i praktičnu vrijednost imaju samo posebno za svakog pojedinca namjenski izrađene amajlije. Amajlije se namjenjuju onome tko ih nosi.

Najjednostavnije rečeno amajlija i talisman su magijski posvećeni predmeti. Prvom je namjena obrana i zaštita od magije i magijskog utjecaja, a drugom, izazivanje, poticanje i ostvarivanje potreba, ciljeva i želja.

Talismani imaju moć i djeluju neovisno od vašeg vjerovanja i izazivaju pojavu niza okolnosti koje inače pripisujemo slučaju. Pravi magijski talismani podsijećaju na bateriju koja se sama puni. Posvećeni talisman, ukoliko je vaša želja dostupna, dovodi do rezultata od jednog do nekoliko tjedana.

Podrazumijeva se da talisman mora biti poduprt vašom odgovarajućom aktivnošćcu. Na primjer, talisman za privlačenje bogatstva djelovat će samo onda ako vi kao njegov vlasnik imate bilo kakav posao ili hobi koji potencijalno donosi veću zaradu. Tada će vam talisman kao vlasniku antikvarnice privlačiti klijente koji će vam vrijedna dijela ustupati za malo novca; kao trgovcu će vam omogućiti da prodate veliku količinu robe itd. Ne možete, naprotiv, očekivati glavni zgoditak na lotu, ako ne igrate Loto.

Sa talismanom, ono što želimo postići, se ostvaruje brzo i lako.

Talismani se izrađuju tako da jedan talisman može predstavljati samo jednu potrebu i želju, a osoba može imati i više želja, odnosno talismana. Za posao, sreću, ljubav…